Fiabilitate: Golf 5

V-ati intrebat vreodata cat este de fiabil si daca merita un Golf 5 second-hand?

golf

Era de asteptat ca VW Golf 5 sa nu dezamageasca in privinta confortului, a calitatilor rutiere si a sigurantei insa era inevitabil ca pe parcursul anilor sa fie semnalata o anumita serie de probleme.

O mare parte dintre clientii Golf 5 au apreciat gama de motorizari compusa din propulsoare fiabile si economice chiar si dupa rulaje mai mari. Insa unele dintre principalele motive de insatisfactie ar fi silentiozitatea motoarelor TDI si finisajele modeste fata de generatia anterioara.

In general nu au fost semnalate probleme grave de fiabilitate, insa anumite loturi dotate cu motorul 2.0 TDI de 140 CP au avut cateva necazuri cu turbina de supraalimentare. Alte neplaceri ar fi cauzate de slabirea sistemelor de prindere a plansei de bord, precum si zgomotele generate la viteze mari de chederele geamurilor.

Rechemari in service

2004 – aproximativ 20.000 de exemplare au fost rechemate pentru remedierea unor probleme legate de scurgerea de combustibil.

2007 – peste 1 milion de exemplare au fost rechemate pentru o inspectie a blocului optic spate deoarece existau suspiciuni in privinta aprinderii nemotivate a stopului de frana.

2007 (a doua jumatate) – 14.000 exemplare suspecte de pierderi de lichid de frana.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *