Ce rol au bucsele?

Bucsa reprezinta elementul simplu de suspensie, in general compus din doua tuburi de otel coaxiale, legate printr-un manson de cauciuc. Libertatea de miscare a bucsei in diverse directii atenueaza efectul unui drum dificil si imbunatateste manevrabilitatea masinii.

Elementele care suporta greutatea vehiculului mentinand pozitia corecta a acestuia sunt arcurile si bara stabilizatoare. Transmiterea functiei de actiune intre masina si drum este facuta de articulatii si prinderi, iar elementele care izoleaza cabina de sunet de rulare sunt bucsele.

 

Bucsa brat inferior fata JEEP CHEROKEE (XJ) 84-01 GRAND CHEROKEE (ZJ) 93-98

 

Aparitia unor zgomote ciudate in viraje este un semn ca starea bucselor este deteriorata si necesita inlocuire. Uzura apare in timp, mai repede sau mai tarziu, in functie de starea carosabilului. De asemenea, uzura accentuata apare atunci cand fortati masina pe viraje. Elementele externe mai influenteaza starea bucselor, cum ar fi nisipul abraziv, mizeria, apa și sarea, toate acestea reducand durata de viata a acestora.

 

Bucsa uzata. Sursa: https://automotive-am.com

 

Este important de retinut ca nu trebuie sa refaceți geometria rotilor daca ati schimbat doar bucsele de la bara stabilizatoare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *