Cum se face un stick bootabil cu Windows 10?

Având în vedere cât de multe laptop-uri sunt livrate astăzi fără unitate optică, soluția rămâne să ai în vedere cum faci un stick bootabil cu Windows 10, ultima versiune.

În acest scop, ai nevoie de trei lucruri, un stick de minim 8GB, un computer funcțional cu Windows și acces la internet. Dacă utilizezi o conexiune mobilă cu trafic de date limitat, este bine să știi că întregul proces se va reflecta într-un download de maxim 4-5GB de date.

Utilitati necesare pentru crearea stick-ului cu Windows 10

După ce ai introdus stick-ul USB în calculator, accesează această pagină web.  În partea de jos a paginii fă click pe Descărcați instrumentul acum sau Download Media Creation Tool. La final, fă dublu click pe fișierul descărcat și așteaptă câteva secunde. Acceptă termenii și condițiile și bifează a doua opțiune – Create Instalation Media.

Alege versiunea de Windows 10 pe care ți-o dorești. Ca recomandare, lasă la Architecture X64, iar la Edition – Windows 10. Apasă pe Next, bifează USB Flash Drive, fă un alt click pe Next și alege stick-ul USB ca destinație pentru kitul tău de Windows.

Ți se va specifica că toate datele de pe el vor fi șterse. Întregul proces poate să dureze între 15 minute și o oră și jumătate, în funcție de viteza conexiunii tale la internet.

Tags:,

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *