Cum pornim Windows-ul in Safe Mode?

Safe Mode (Modul de siguranță) te poate ajuta să diagnostichezi și uneori chiar să repari problemele. Totuși, înainte de a face asta, trebuie mai întâi să știi cum să pornești îți calculatorul tău cu Windows 7, 8 sau 10 în Safe Mode. Mai jos sunt prezentate câteva moduri prin care puteți realiza această operațiune.

Apasă pe tasta F8 în timpul pornirii sistemului Windows 7, 8 sau 10

Cea mai rapidă metodă de a intra în Safe Mode (Modul de siguranță) atunci când nu poți să pornești Windows 7 normal, este să ții apăsată tasta F8 de pe tastatură în timp ce pornește PC-ul tău, imediat după ce îi dai drumul. Unele sisteme mai vechi pot să oprească procedura de pornire complet și să afișeze un mesaj de eroare despre o tastă blocată. În acest caz, apasă pe tasta F8 în mod repetat, în loc să o ții apăsată.

Folosește System Configuration (msconfig.exe) pentru a porni Windows-ul în Modul de siguranță

O altă opțiune este să folosești instrumentul System Configuration. Cea mai rapidă metodă de a-l porni este să tastezi comanda msconfig în câmpul de căutare din Meniul Start și apoi să dai clic pe rezultatul msconfig.

După ce bifezi opțiunea „Safe boot” („Pornire în siguranță”), dă clic pe OK și confirmă dacă vrei să repornești calculatorul acum (Restart) sau mai târziu (Exit without restart).

Ce fac diferitele tipuri de Safe Mode (Mod de siguranță)?

Dacă ai nevoie de internet pentru a actualiza drivere sau alte programe, ai grijă să alegi opțiunea „Safe Mode with Networking” („Mod de siguranță cu rețea”). Aceasta încarcă driverele necesare pentru a îți putea folosi placa de rețea sau modemul astfel încât să poți accesa internetul sau alte calculatoare din rețea, cât timp ești în Safe Mode (Mod de siguranță).

Alternativ, dacă preferi să folosești Command Prompt (Linia de comandă), s-ar putea să vrei să alegi opțiunea „Safe Mode with Command Prompt” („Mod de siguranță cu Linia de comandă”). Utilizatorii avansați care folosesc des Command Prompt (Linia de comandă) știu cât de utilă este. Totuși, chiar și începătorii pot să aibă de câștigat din folosirea ei. Cu doar câteva comenzi simple, poți naviga mai rapid prin calculatorul tău.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *