Ce rol are capsula vacumatica?

Pe cele mai multe turbosuflante se afla o componenta foarte importanta, numita capsula vacumatica. Deoarece turbosuflanta se bazeaza pe gazele evacuate de catre motor pentru a invarti rotorul turbinei, la un moment dat gazele vor fi in exces si se va produce un exces de aer disponibil pentru a fi trimis in motor. De aceea este necesar controlul fluxului de aer, in consecinta controlul supra alimentarii cu aer a motorului – acesta este jobul capsulei vacumatice.

Functia acestei piese este destul de simpla – furnizeaza un pasaj alternativ pe unde sa iasa gazele de esapament neutilizate de catre turbina. In mod normal, conectat la capsula vacumatica este actuatorul mecanic. Actuatorul este conectat la admisia motorului si este cel ce decide cand presiunea maxima necesara a fost atinsa si orice in plus trebuie redirectionat. Miscarea actuatorului deschide capsula vacumatica, oferind turbinei posibilitatea sa incetineasca, echilibrand presiunea furnizata catre motor.

La motoarele pe benzina, presiunea de admisie in motor va fi in jur de 8-14 PSI. Aproape toate masinile au un computer ce controleaza aceasta presiune prin controlarea capsulei vacumatice.

Acest control a fost desemnat unui computer ca o varianta de siguranta impotriva daunelor provocate de benzina de proasta calitate, diferente in conditiile atmosferice si chiar si efortul la care este supus motorul in functie de viteza in care se afla cutia.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *