Inlocuire senzor temperatura BMW E39 (eroare -40 grade)

Daca iti apare pe display-ul din bord temperatura de -40 de grade, cel mai probabil senzorul de temperatura exterioara este defect. Acest lucru poate impiedica functionarea corecta a climei sau a incalzirii auxiliare. Costul unui astfel de senzor variaza intre 30 si 100 de RON iar procedura de inlocuire este foarte simpla.

Unde este localizat?

Acest senzor se gaseste sub masina, pe scut, in partea dreapta (a pasagerului).

Senzor temperatura BMW e39

Cum se inlocuieste?

Prima data va trebui sa demontam scutul format din 2 bucati pentru a avea acces mai usor la senzor. Scoatem senzorul din suport, apoi il demufam.

Loc senzor temperatura.
Mufa senzor

Scoatem senzorul vechi apoi il mufam pe cel nou. Fiind masini vechi, unele s-ar putea sa aiba suportul rupt, sau chiar sa nu aiba scutul deloc, intervenind riscul de a pierde senzorul.

Senzor temperatura E39 nou

Pentru acest scurt tutorial am schimbat senzorul la doua BMW E39 facelift, unul cu scut unul fara. La cel fara suport am facut o mica „improvizatie” 🙂

Dupa inlocuire (cel cu suport)
Dupa inlocuire (cel fara suport)

Proba finala

Inainte de a monta totul la loc, puneti cheia in contact si verificati senzorul. Daca totul este in regula, ar trebui sa afiseze temperatura corecta. Retineti ca dureaza cateva minute pana senzorul va indica temperatura reala de afara, deoarece la montaj se va incalzi putin tinandu-l in mana.

3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *