Cum sa creezi un cod QR

Ce este codul QR?

QR este acronimul pentru Quick Response Code, care în traducere liberă înseamnă Cod Răspuns Rapid. A fost inventat și folosit inițial în Japonia, în anul 1994, de către compania Denso Wave, din nevoia de a gestiona mai ușor automobilele și piesele componente pentru acestea. Codul QR este similar cu clasicul cod de bare și servește ca metodă de stocare a unui volum mare de date de orice fel într-o etichetă vizuală ce poate fi citită cu ajutorul unui scanner. Prin scanarea codului QR, utilizatorul are acces instant la aceste informații, de unde și denumirea de Cod Răspuns Rapid.

În afară de volumul de informații pe care îl pot stoca, mai există o altă diferență între codul QR și codul de bare. Aceasta constă în modul de citire efectivă. În timp ce codul de bare poate fi citit într-o singură direcție, de sus în jos, în format alfanumeric, codul QR poate fi scanat în două direcții, și anume de sus în jos și de la dreapta la stânga.

Cum creezi un cod QR, folosind site-uri web care generează acest tip de coduri

Din mulțimea de site-uri care generează coduri QR, noi am ales qrfy.com. Acesta este unul dintre cele mai simple mijloace de generare de coduri QR și se face in felul urmator:

Prima dată ne înregistrăm pe site. Se poate face cu ușurință cu ajutorul unui cont de Google sau Facebook. După înregistrare selectăm opțiunea Create QR code. După aceasta va trebui să selectăm tipul de cod QR pe care dorim să îl folosim. În cazul nostru vom selecta Website, prima opțiune.

cod qr
Selectare tip cod QR

În pagina următoare va trebui să introduceți numele pentru codul QR și adresa web pe care doriti sa o deschidă. Opțional, puteți proteja codul QR cu o parolă.

Introducere URL – QRFY.com

În fereastra următoare putem modifica design-ul codului QR, cum ar fi culoarea, textul și logo-ul.

Editare design cod QR

După ce am terminat de editat design-ul codului QR apăsăm Next. Codul QR se poate descărca apasând butonul de descărcare. Ulterior îl puteți proba folosind camera smartphone-ului dumneavoastră.

Descarcare cod QR

Dacă doriți să folosiți alt serviciu de generare coduri QR, puteți alege unul din lista de mai jos.

QRCode Monkey

QR Code Generator

Me-Qr.com

Tags:, , ,

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *