Camera DVR homemade pentru navigatii Android

In acest tutorial va voi arata cum va puteti face propria camera DVR pentru navigatia voastra cu Android, dintr-o camera web obisnuita. Vehiculul pe care voi efectua aceasta operatiune este un VW Passat B6. Inainte de a proceda, asigurati-va ca aveti tot ce va trebuie la indemana 🙂

De ce aveti nevoie?

O camera web cu port usb

Daca nu aveti una la dispozitie, pretul unei camere web numai buna pentru asa ceva incepe de la 10-15 lei pe OLX. In acest tutorial voi folosi o camera Logitech 720p, pe care o voi descotorosi de toate plasticele inutile pentru a o putea potrivi la oglinda retrovizoare.

[the_ad id=”32″]

Cabluri usb cu 4 fire

Personal, am calculat ca as avea nevoie cam de 3,5m de cablu de la locul unde va fi pozitionata camera pana la navigatie. Pe langa cablul camerei am folosit inca 2 cabluri miniusb si le-am innadit.

Leviere de plastic

Le vom folosi la montajul camerei, la demontatul navigatiei si la indepartarea plafonului pentru a introduce cablul.

Surubelnite

Veti avea nevoie de o surubelnita cu cap tip cruce si torx T20.

Adeziv

Fie banda dublu adeziva, super glue ori sarma, vom avea nevoie de ceva pentru fixarea camerei. Eu am avut doar super glue la indemana.

Cum procedam?

[the_ad id=”32″]

Inainte de a incepe, recomand testarea camerei web cu navigatia Android. Introduceti mufa USB intr-unul dintre porturile USB ale navigatiei, apoi porniti aplicatia DVR. Daca functioneaza, puteti incepe cu adaugarea de cablu explicata mai sus.

Daca camera web functioneaza impreuna cu navigatia, puteti proceda cu innadirea cablului, in functie de cat aveti nevoie. Dupa ce ati terminat de innadit, verificati din nou camera. Daca totul este ok, putem proceda cu montajul.

Locul pe care l-am ales pentru camera este oglinda retrovizoare, deci va trebui sa trag cablul pe sub plafon pana la stalp, sa demontez ornamentul de pe stalp si sa ajung cu cablul pana in zona panoului de sigurante. Apoi, de acolo voi trece cu cablul pe deasupra podului pedalier pana la consola, unde se afla navigatia.

Vom incepe cu demontarea ornamentului de pe stalp. Indepartati plasticul mic pe care scrie Airbag, apoi bagati o surubelnita cu torx T20 si desfaceti surubul. Dupa ce ati desfacut surubul, trageti usor de ornament pana iese. Nu il fortati deoarece riscati ruperea clemelor.

Deasemenea umblati cu o atentie sporita in aceasta zona deoarece aici se afla Airbag-ul si nu dorim sa il defectam.

Prin zona marcata cu cifra 1 din imaginea alaturata veti baga mufa USB de la camera. Bagati levierul de plastic intre plafon si parbriz, sau trageti cu mana pentru a face loc mufei sa intre. Prin zona marcata cu cifra 2 bagati degetul si trageti mufa afara.

Infasurati cablul pe dupa celelalte cabluri din zona stalpului pentru a nu va incurca la montarea ornamentului.

[the_ad id=”32″]

Acum va trebuie sa demontam ornamentele de la panoul de sigurante. Pentru a putea trece cablul prin aceasta zona, trageti usor de ornamentul de langa panoul cu sigurante de zona incercuita din poza alaturata.

Desfacem cele 3 suruburi de la podul pedalier apoi trecem cu cablul pana in partea dreapta. De aici mai ramane sa introducem cablul in consola masinii si sa conectam mufa usb la navigatie. Daca ati ajuns pana aici, inseamna ca meritati o pauza de cel putin doua tigari 😀

Demontarea navigatiei

Cu levierul de plastic indepartam usor ornamentul de plastic apoi tragem usor cu mana miscandu-l stanga-dreapta pana iese de tot. Aviz celor cu Passat B6: Incercati sa evitati deconectarea mufei de la becul de la airbag. Daca il deconectati va va aparea martorul cu airbag in bord si nu va disparea decat daca il veti sterge de pe tester!

Dupa ce am demontat ornamentul de la navigatie, desfacem si cele 4 suruburi si o scoatem afara. Revenim la podul pedalier, unde cu multa rabdare, vom impinge in sus cablul cu o mana si cu cealalta il vom prinde si il vom trage prin locul unde este montata navigatia. Dupa vom baga cablul pe dupa ornamentul lateral de plastic, pe deasupra pedalei de acceleratie ca apoi sa stea deasuupra cand vom monta la loc podul pedalier.

Conectam mufa usb la unul dintre porturile usb ale navigatiei si ne apucam de montat navigatia si toate plasticele demontate. Inainte de asta este recomandat sa testati camera sa vedeti daca functioneaza.

[the_ad id=”32″]

Ultimul pas

Consta in ascunderea cablului sub plafon si fixarea camerei. Cu levierul de plastic vom indeparta plafonul pentru a putea baga cablul pana aproape de oglinda retrovizoare. Este posibil ca in apropierea oglinzii sa trebuiasca fortat putin cablul, tot cu un levier de plastic. Dupa nu ramane decat sa fixati camera de oglina si sa montati ce a mai ramas de montat.

Gata, acum aveti camera DVR.

Pentru ca functia de inregistrare video sa functioneze va trebui sa aveti un stick sau hdd extern conectat la unul dintre porturile USB.

Deoarece colegii de pe grupul PASSAT B6 de pe fb m-au rugat sa extrag o aplicatie DVR de pe navigatia mea cu android, aici aveti link-ul de la 2 aplicatii DVR extrase de pe 2 navigatii diferite (Android 7.1.2). In functie de navigatie s-ar putea sa nu mearga amandoua. Incercati-le pe rand.

Aplicatie DVR Aplicatie DVR 2

[the_ad id=”32″]

Camera DVR homemade pentru navigatii Android

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus